Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 26. август 2016.

Kuligre: Najbolji Recept moje bake i Zidna Kuvarica 36



Sledeći prilog za Bakin recept za pripremu Bamije i zidnu Kuvaricu poslala je Dijana Popović. Sretno!

 BAMIJA PO BAKINOM RECEPTU 
 

POTREBNI SASTOJCI ZA PRIPREMU BAMIJE 

200GR sitnije bamije 
1kg svežeg junećeg mesa od vrata 
500gr svežeg  ovčijeg mesa 
2 sveža manja paradajza 
1 koren celera manji iseckan na kockice 
1 peršun koren -ostaviti ceo AKO NEKO NEVOLI MOZE SE POSLE IZVADITI IZ SERPE TO JE SLUCAJ KOD MENE 
3 sveže šargarepe iseckane na kolutiće 
2 glavice crnog luka
1 koren paškanata 
2 kašike suvog začina 
1 kašičica aleve paprike 
malo ljute tucane paprike 
5-6 zrna bibera 
pola kašičice soli 

Priprema 


Bamiju oprati i staviti u šerpu sa hladnom vodom da ogrezne 
Dodati kašiku sirćeta i pustiti da provri 
Kad provri skloniti sa ringle procediti i  preliti sa hladnom vodu 
Bamiju ostaviti da se ocedi .
Meso iseckati na sitnije komadiće ,
povrće isecakti 
U šerpu staviti dve kašike ulja ,dodati seckani luk i propržiti ,dodati celer paškanat peršun šargarepu i jos malo prodinstati ,dodati mesoi lagano dinstati pa kad meso promeni boju sipati 1,5 l hladne  vode dodati so biber alevu papriku tucanu papriku i svež ceo paparadjz ,Krčkati na laganoj vatri dok meso ne omekša po potrebi dodati jos malo vode ,Pred sami kraj dodati bamiju i pustit da se krčka deset minuta Lagano protresti šerpu da se sjedini bamija sa mesom ,
Prijatno


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer