Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 27. октобар 2017.

Tart : Čokolada. krem od limuna, jagode * Chocolate, lemon curd strawberry tart



Scroll down for Recipe in English

Ovo je divno vreme , kasno proleće sa kojim počinje i sazrevanje u bašti i voćnjaku. Jedan od prvih plodova su jagode koje potrošimo za razne delicije i jedemo naravno i sveže. Jedna od delicija je i ovaj tart, obogaćen kremom od limuna i čokoladom.

Sastojci

500 g jagoda
1 gotovo kora za tart ( short pastry)
4 limuna, rendana korica i sok
200 g sitnog šećera
100 g putera
100 g tamne čokolade za kuvanje




Priprema

Namastimo pleh za tart i stavimo koru. Ostavimo u frižideru da odstoji oko 15 minuta. Zatim pokrijemo kuhinjskim papirom sipamo ili kuglice za pečenje na to ili kao ja pirinač, koji kasnije možete opet koristiti. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni C Skinemo pek papir i pirinač pa pečemo još 5 minuta.

U medjuvremenu smo napravili krem od limuna . Recept za krem limun sam ranije postavjala i možete pogledati OVDE
Istopimo čokoladu sa 20 g putera u činiji koja je na šerpi u kojoj kuva lagano voda, ali tako da ne dodiruje dno činije. Mešamo povremeno da čokolada ne izgori.

Istopljenu čokoladu premažemo na koru, pa sipamo krem od limuna. Izravnamo i naredjamo jagode . Ostavimo u frižideru oko 30 minuta.



******************************************************************************************************

Chococate, lemon curd, strawberry tart




Love the late spring when garden and orchard come alive and start bearing fresh produce and fruit. One of the first fruits are strawberry, which we eat, process , freeze and make delicious deserts. One of them is the strawberry tart, extra delicious with layer of pure chocolate and lemon curd.


Ingredients

300 g of strawberries
1 sheet of ready short pastry
4 lemons, zest and juice
150 g of castor sugar
4 eggs
100 g of butter


Create

Line tart pan with pastry and put it in the fridge for 15 minutes. Put baking paper on top and some pulses.I used rice which you can reuse later.

Bake at 200 Degrees Celsius for 15 minutes. Remove baking paper nad rice and bake another 5 minutes.


Prepare melted chocolate and lemon curd

Recipe for lemon curd is on my blog HERE

Por chocolate and spread it out. Pour lemon curd on top and arrange fresh strawberries.



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer