Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 26. април 2018.

Kolač sa vanilom i fedžojom* Vanilla Cake with fejoa



Scroll down for Recipe i English
Fedzoa raste u našoj bašti. Jedna voćka skroz laka za održavanje. vrlo aromatična i specifičnog ukusa. Mi je volimo i svežu ali u kolačima zasija u punom sjaju.

Sastojci

1 šolja šećera
125 g putera
2 jaja
2 kašičice vanila ekstrakta
1 1/2 šolja brašna
1 3/4 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje mleka
5 fedjoa
malo prepečenih listića badema za dekoraciju

Fil

 100g  šećera u prahu
20 g putera
malo soka od limuna
2 Kašike mleka



 Priprema
Umutimo puter i šećer i jaja pa dodamo polako brašno, i vanilu.Na kraju umešamo oljuštenu i isečenu fedjoju .



Sipamo u pleh i pečemo u predgrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta


Dok se kolač peče pripremimo fil. Umutimo sve sastojke, možete dodati i malo soka od limuna
Kad se kolač ohladio premažemo i pospemo listićima proprženog badema.

******************************************

Vanilla Cake with fejoa



  • 1 cup white sugar
  • 125g butter
  • 2 eggs
  • 2 teaspoons vanilla essence
  • 1 1/2 cups plain flour
  • 1 3/4 teaspoons baking powder
  • 1/2 cup milk
  • 5 fejoas
  1. Preheat oven to 180 degrees C. Grease and flour a 23cm x 23cm cake pan or line a bread pan with paper liners.
  2. In a medium bowl, cream together the sugar and butter. Beat in the eggs, one at a time, then stir in the vanilla essence.
  3. Combine flour and baking powder, add to the creamed mixture and mix well. Finally stir in the milk until mixture is smooth. Pour or spoon into the prepared pan.
  4. Bake in preheated oven for 30 to 40 minutes. For cupcakes, bake 20 to 25 minutes. Cake is done when it springs back to the touch.

  5. Icing

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer